grodhavet

— Meny

Mors Dag

Posted on

Inkokt vit sparris

med löjrom, brynt smör och kavringkrutonger

 

Hängmörad Biffrad

Med inkokt vitlök, rökt rödvinssky och bakad kvisttomat

 

Rabarber tartelette 

med vaniljglas och kokos

 

2-rätter 285 kr

3-rätter 345 kr

2015-mat, vin och kärlek

Posted on

Våren börjar långsamt smyga sig på så vad händer på Grodhavet i sommar???

Öppettiderna är oförändrade under 2015.
luncher 11.00-14.00 och middag 17.00-…..

MEN mellan 14.00-17.00 så kommer vi ha vår nya bistromeny i båthuset som kommer göras om till en härlig bistro, självklart går det bra att ta en drink på pråmen.
Måndag kvällar håller vi stängt som vanligt.

och på helger brunch 12.00-16.00 och middag 17-……

Bruncher och Fredags grillkvällarna kommer självklart fortsätta som vanligt.

Från den 1 April så går det bra att boka bord via vår hemsida.’

Utebaren håller öppet när vädret tillåter.

Efter många års tjat kommer nu äntligen en av våra medarbetare börja heltid, Jasmina som de flesta av er träffat.

Under 2014 har vi arbetat med olika välgörenhets organisationer b.l.a Nalles resa och NI gör det möjligt för oss att hjälpa dessa familjer som varit med om förluster och sjukdomar som ingen familj ska behöva genomlida, titta gärna in på nallesresa.se för att se mer vad de gör.

Vi ser enormt fram mot de som komma skall och hoppas på en lika härlig sommar som 2014,

Vi ses

Juri och Tobbe

Året som gått och det som står på lut

Posted on

2014 var ett fantastiskt år för Grodhavet med enormt mycket nya ansikten som hittade ner till oss.

Vi öppnar igen den 6 Februari, missa inte det!!! Och håller sen öppet varje dag.

Februari månad har vi en specialmeny med influenser från Asien som ligger oss varmt om hjärtat.

Under 2014 har ni gäster bidragit till att vi kunnat hjälpa olika familjer att få en liten ljusglimt när det känns mörkt, det gör vi tillsammans med Nalles resa, kika gärna in på deras hemsida.

Snart är det sommar och vi längtar, vi kommer utöka våra platser så att ni alla får plats, sommar menyn samt dryck och drinkar planeras redan, vi ses

 

Vinterhälsningar från oss

Tobbe å Juri

 

Hösten och Vintern Stundar Vad händer hos oss kanske du undrar?

Posted on

 

Den 13 September slår vi till med en storstilad kräftskiva, trubadur, kräftor och härliga tillbehör.

 

I Oktober har vi skaldjurs månad med Ostron, humrar, pilgrimsmusslor och andra underbara delikatesser från havet i en speciellt framtagen meny, självklart går det fortfarande att äta en hamburgare eller köttbit.

 

I November har vi öppet som vanligt med

mustiga långkok, vedeldat vilt och andra goda rätter som värmer själen.

Under December dukar vi upp vårt Julbord för er som bokat men har även en vanlig reducerad ala carte meny.

 

Luncher, Bruncher och självklart Fredags Grillbuffen med Marcus på gitarr fortsätter som vanligt.

 

I januari tar Grodhavet ledigt men vi öppnar igen i slutet av januari med en härlig vinterfest.

 

I Februari kommer vi åka till Asien, inte fysiskt utan endast Gastronomiskt.

Med en meny som speglar våra resor, ursprung och glädje till en matkultur som vi älskar kommer vi servera mat med influenser från Vietnam, Laos, Thailand , Japan och Korea.

 

Vintern har aldrig känts så ljus, välkomna hem till oss.

Sommar 2014

Posted on

Våren verkar tillslut slagit sitt grepp om oss och vi blickar mot en härlig varm sommar.

Den 3 maj öppnar vi ute, även om de flesta av er redan hittat dit, men nu kommer ni även få bordsservering som vanligt.

Vi håller en liten fest den 3:e maj med sköna priser på utvalda drycker och med en lite specialanpassad grillbuffe.

Torsdagen den 15 maj kör vi igång med vår sommarmeny, för lunch och middag, självklart med brunch på helgerna som vanligt.

Beachbaren håller öppet varje dag vädret tillåter med sköna vibbar från högtalarna.

Vi ses i sommar

 

Tobbe och Juri

 

 

Vår… Äntligen

Posted on

Det verkar som våren kommer tidigt i år och vi står redo.

Så fort värmen bestämmer sig för att stanna öppnar vi uteserveringen på riktigt med vår härliga sommarmeny, men såklart kan ni redan nu sitta ute och mysa i vårsolen.

Nytt för i år är vår Beach Bar där ni hittar Åke redo att fylla er med mat och goda drycker.

Åke har tidigare tankat båtar på macken men äntligen tagit steget till att bli landkrabba och tanka er istället.

På stranden och i båthuset kommer vi i år servera glada sallader, mackor, charkuterier och andra godsaker, allt i take away style om ni plötsligt känner er tvungna att springa iväg och hoppa i vattnet eller om ni tar en i farten på väg till jobbet.

Nytt för i år är också att vi serverar de flesta vinerna på glas.

Camden INK stout kommer också tillbaks, endast hos oss.

Vi kommer självklart ha kvar vårt fantastiska ölutbud, med en hel del nykomlingar som du inte får missa.

Även i år kommer vi fira våren och öppningen av uteserveringen med ett härligt partaj, håll utkik här på hemsidan och på gatan för mer information.

Vi ser fram emot en underbar vår med er.

Vi ses.

 

2014-mot nya mål

Posted on

Året som gick förde med sig ett väder som jag tror de flesta efterlängtat efter de senaste årens lite trista somrar.

Vi hade vår första sommar som  krog och hade nog aldrig önskat oss bättre väder och härligare gäster än vi haft, Tack

Som de flesta vet har alkoholskatten höjts, dock så är vår målsättning att inte höja priserna på vare sig alkohol eller mat under 2014.

Dock så hänger det mörka moln i horisonten då det finns planer att både höja arbetsgivaravgiften för unga samt att höja restaurang momsen.

Att detta skulle vara ett hårt slag mot restaurang näringen och Grodhavet är nog en underdrift, vi hoppas att så inte blir fallet.

 

Så vad händer på Grodhavet 2014?

Vi har öppet hela vintern förutom Måndag kvällar.

Trubadur kvällarna rullar på varje Fredag resten av året från och med den 10 Januari.

Bruncherna och luncherna kommer igång från V.2

Vi hoppas och tror på en minst lika fin sommar som i fjol, i år kommer vi ta in fler skaldjur på menyn men självklart blanda med våra härliga sommarklassiker.

I Oktober blir det skaldjurs månad igen på Grodhavet då det var ett populärt tillskott i Solnas restaurangdjungel.

Som några av er vet har vi börjat med catering, hör av er vad vi kan göra för er.

Tack vare att trycket på Julbordet och Nyårsafton varit så stort öppnar vi bokningen för de som vill boka redan nu, Julbordet kommer kosta 495kr även i år och Nyårspaketet 1495kr för 12 rätter med  utvalda drycker.

Självklart så bubblar idéerna för fullt hos oss på Grodhavet med hur vi ska göra vår Oas ännu härligare för er gäster, vi hoppas på att allt faller på plats de närmsta åren och våra idéer  gör Karlbergs strand till en mer levande plats i Solna.

 

Vi vill även passa på att skänka en tanke till en av våra mest frekventa stamgäster som tyvärr gick bort i mellandagarna efter en tids sjukdom, du kommer alltid finnas med oss.

 

 

 

 

Välkomna till oss på Grodhavet 

 

IMG_0676

Vinter på Grodhavet

Posted on

Vintern är här och vi hoppas på snö och mysiga kvällar vid ljusens skimrande ljus.

Julbords bokningarna trillar in med en rasande fart men vi har fortfarande bord kvar.

Många har frågor om nyårsafton och vi kommer ha öppet med en nyårs supé på 12 rätter av sällan skådat slag, självklart går det även bra att komma förbi och skåla med den absolut överlägsna utsikten över Stockholms vackra natt himmel.

Vi kommer börja ta bokningar för nyårsafton den 15 november och det är först till kvarn som gäller.

Vi stänger till den 23 December men öppnar igen den 27-31 December dock med en speciell mellandags meny med våfflor, mackor och fika bröd.

Den 1 Januari har vi stängt men öppnar igen den 2 Januari med klämdags mat och fika 12-19.00

Från den 6 Januari har vi öppet som vanligt med luncher, bruncher och mysiga kvällar.

 

Välkomna

298675_10150362909190079_876901413_n

Sensommar, Höst och Vinterplaner

Posted on

Vi hoppas på en riktig Brittsommar med varma dagar ända in i oktober.

I augusti börjar vi med kräftor, mer information finns högre upp under fliken Kräftor 2013.

Kräftorna kommer förhoppningsvis finnas med oss ända in i oktober, dock kommer dom få sällskap från tisdagen den 1:a oktober då vi utlyser skaldjursmånad på Grodhavet.

Ostron, humrar, musslor och andra härliga havslevande kreatur serveras under denna månad.

Självklart kommer vi ha alternativ även för de som inte äter skaldjur.

Från och med oktober stänger vi måndagkvällar, men har öppet alla andra dagar, från 11 på vardagar och 12 på helger.

Stänger gör vi när det är tomt, under vinterhalvåret är det bra att slå en pling om ni vill komma ner sen kväll, även om det så bara är för att ta ett par öl.

I november trillar vi sedan in på vår vintermeny, långkok och mustiga såser står förväntasfullt och väntar på att få briljera, självklart med grillen, elden och röken i centrum.

I december är det dags för julbord, dock enbart om ni förbokar, vi dukar upp bordet för ett minimum av 4 personer men gör allt upp till ca 70 på pråmen, men har kapacitet för ytterligare 150 i båthuset.

Våra grillkvällar med Marcus, vår hustrubadur fortsätter som vanligt varje fredag under vinterhalvåret.

Mer information om resten av vintern kommer, men nu ska jag som ni gå ut och njuta av en fantastiskt härlig sommar.

Skål!

 

 

Sommar och 1 års-kalas

Posted on

Sommaren verkar ha hittat oss och säsongen är i full gång.

På midsommarafton och midsommardagen håller vi stängt men öppnar på söndagen med en special sill och grill meny.

Lördagen den 27 Juli kommer vi att fira 1 års-kalas med en lite annorlunda Grill buffé där vi kommer lägga mycket krut på skaldjur och lite andra överraskningar.

Nu firar vi 1-års kalas lite senare än tänkt, men då några av Grodhavets vänner inte kunde närvara så har vi bestämt att den 27 passar perfekt.

Vi börjar ta bokningar måndag den 17, först till kvarn…

På dagen kommer vi också ha en lite annorlunda fest meny med överraskningar.

Vi hoppas sommaren håller i sig, och du boka gärna era svenska kräftor nu….vi börjar i  augusti.