Om oss

Vår historia börjar redan sommaren 2011 då Juri jobbade på Grodhavet och Tobias hoppade in för att hjälpa till och vår resa började.

Vår/vintern 2012 fick vi möjligheten och utmaningar i att ta över verksamheten vilket vi gärna gjorde då vi såg  potential inte bara för restaurangen utan även för området vid Karlbergs strand.

Sommaren 2012 slog vi upp dörrarna och vår dröm blev verklighet, drömmen som innehåller god mat, vin, öl och närhet till vattnet. 

Under åren har vi sakta format Grodhavet till vad det är idag, vi har provat oss fram genom åren med olika idéer en del bra andra inte lika bra.

Vi har skapat vår oas, tillsammans med våra gäster, vänner och familj blir det dit du kan komma för att andas, umgås, dricka, äta och njuta av livet.  

Inspirationen kommer från våra resor, vår passion för matlagning och olika kulturer, vi älskar att prova nya restauranger både i Sverige och utomlands. 

Vi har under åren velat kapa ett led mellan fiskare och restaurang för att kunna servera fisk och skaldjur av absolut högsta klass. Under 2021 så öppnades det upp en möjlighet som efter månader av hårt arbete, långa förhandlingar och blod svett och tårar gick allt till slut i lås vi 

1 november fick vi nycklarna och den 14:de samma månad öppnade vi upp i Hötorgshallen.  

Hav, Champagne och Kärlek är inte bara vår systerverksamhet utan all fisk och skaldjur som vi serverar kommer där ifrån. Fisken åker direkt från båt till Hav, den filleas av våra duktiga medarbetare, alla skaldjur kokas på plats av samma experter innan dom åker till Grodhavet. Det gör att vi har total kontroll från det att fisken kommer upp till ytan till dess att den hamnar på din tallrik.

Varmt välkommen till Grodhavet.

Önskar Tobias och Jurirat med personal